torsdag 3 september 2009




Hej alla mina goa vänner!

Tänkte att Ni ska få smaka på en härlig soppa så här i hösttider. Jag använder mig av "trattisar" då de faktiskt växer hej vilt i alla skogar.

Tveka inte, ut i skogen och hämta hem, bjud dig själv och några goa vänner på denna ljuvliga soppa.

Ha en trevlig helg!


På Lördag kommer vi att vara hos Tant Grön på deras "skördefest" mellan 11.00 och 15.00och ha höstrea på hela vårt sortiment 50%

Kom dit, vet jag!

Kram Bettan


Trattkantarellsoppa
http://www.svampguiden.com/sg_img/sg_artbilder/cantharellus_tubaeformis_01.jpg Ingredienser 4–5 port
1 dl torkade svamp, blötlagda och avrunna
1 liten purjolök
5 dl vatten
1⁄2 dl svampspad
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torrt vitt vin
1⁄2 dl finhackad persilja
5 krossade enbär
1 1⁄2 msk vetemjöl1 dl mjölk
1 1⁄2 dl matlagningsgrädde

Salt, Svartpeppar,2 msk torr sherry (kan uteslutas)

Finhackad persilja till garnering
Toppas med Cream Fraiche Tillbehör: Bröd


Gör så här:

1 Ansa och skölj purjolöken. Skär den i tunna ringar. Koka upp vatten och svampspad och lägg i buljongtärningen. Tillsätt purjolök, vin, persilja och enbär. Låt sjuda ca 15 minuter.


2 Lägg i trattkantarellerna och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter. Red av soppan med mjölet utrört i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken samt grädden. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sherry.


3 Häll upp soppan i varma tallrikar och strö över finhackad persilja.


Tips: 1 dl torkade trattkantareller väger ca 25 g och motsvarar 1 liter, ca 300 g, färska rensade trattkantareller.

Soppan kan göras på både färsk och torkad svamp.
*******
Dagens tänkvärda
"Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.
"Forrest Gump/Tom Hanks

1 kommentar:

  1. Hej vännen! kikar in o önskar dig en trevlig helg! Lycka till på med försäljningen på lördag! kram Therese

    SvaraRadera