tisdag 3 november 2009


Tänkte att jag skulle ge Er lite mysiga lästips så här i vintermörkret...för trots allt ska det ju vara vinter i november.
Jag läser oftast svenska författare, så håll till godo, här kommer tre av mina "favosar"


Den Orolige Mannen - Henning Mankell

En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.

För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.

Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.



Människa utan hund - Håkan Nesser

December i Kymlinge. Familjen Hermansson samlas för att pappa Karl-Erik 65 och äldsta dottern Ebba 40. Men inget är vad det synes vara.

Familjesammankomsten får mörka och oanade följder - och när den italienskättade kriminalinspektören Gunnar Barbarotti försöker reda ut vad som egentligen hänt, är det inte utan att han önskar sig en godartad högre makt att ty sig till.

Människa utan hund är den första romanen i Håkan Nessers Barbarotti-kvartett.

Fyrvaktaren - Camilla Läckberg

Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.


Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Källa http://www.bokia.se/

Dagens Tänkvärda

"Ett hus utan böcker är som en kropp utan själ."

Marcus Tullius Cicero


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar